
Bahan-bahan :
- 1 ekor ikan siakap (ikut kemampuan :)
- tepung jagung (disalut pada ikan)
- minyak (goreng-deep fry)
- cili padi (hiris kecil2)
- sos cili
- sos tomato
- halia (hiris)
- air asam (ikut rasa)
- garam
- gula
- bawang merah (hiris nipis2)
- daun sup/ bawang
Cara-cara : - ikan yang siap di siang, disalut dgn tepung jagung dan di goreng secara deepfry.
- toskan ikan, asingkan
- Masukkan hirisan cili padi, halia goreng hingga naik bau.
- Masukkan sos cili n tomato
- Air asam dimasukan sedikit (secukup rasa)
- Perasa (garam n gula)
- masukkan daun sup
- curahkan sos diatas ikan yang telah goreng tadi
Note : kena makan panas2 baru sedap, menjilat tulang ikan hehe... selamat mencuba...
2 yang ambil kisah:
salam singgah..
fuh...
kecur air liur rai tgk lauk nie...
mesti sedapkan..
kena cuba pasni...
try la adik rai hehe..
memang sedapnyer...
insyallah...
Post a Comment