Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Monday, March 22, 2010

maap mood bertunang ada lagi hehe...

hehe... maap yea entry kali ja rasa agak panjang laa sikit...

dan masih lagi tentang hari pada 20hb Mac 2010 yang lepas hehe...

sebenarnya ada kisah@cite disebalik 20hb Mac 2010 tu, sebenarnya plan yang awal hanya untuk merisik sahaja minggu cuti lepas nie, ini hanya ja buat rancangan si DIA... memang dia turun IPOH nak cari cincin dua minggu lepas. Lepas tuu DIA lepas cincin tuuu kat kakak DIA (untuk pengetahuan DIA nie agak pemalu sikit :) dah sampai ke tangan kakak DIA terus pulak beritahu emak DIA. emak dia kata ape? " Buat sekali gus, boleh tak?". Pada hari yang sama jugak ja beritahu mak abah ja, mula-mula mak relax jer, abah ja yang nampak kalut. Hari yang sama jugak habis semua adik beradik abah dah tau hal nie...

dan akhirnya... 2ohb Mac 2010 adalah tarikh yang kedua pihak setuju. Kan ja keje kat IPOH nasib baik laa ade adik tersayang nie, survey bridal kat TAIPING nak tengok pakej bertunang. Tapi ja tak ambil ape2 pun hanya makeup dan aksesori sahaja.. tak de pun mini-mini pelamin nie hehe....

untuk hantaran ja minta sepupu ja yang ja rasa memang pro laa bab2 hantaran dan kek nie.. memang tengok bagi ja sangat2 laaa cantik dan details dia nie buat hehe... ja pun turun KL minggu lepas awal cuti tuu, beli barang-barang untuk bagi sepupu ja nie buat.. Kesian juga kat sepupu ja nie tak tido malam buat hantaran yang cantik kat ja hehe... jom kita tengok hantaran-hantaran yang sepupu ja nie buat (dah promote nie hehe)

ini baju melayu+ sampin barang ja beli, sepupu ja hanya decorate jer cantik kan hehe...

ini pulak kek... memang details sepupu ja nie buat. rama-rama tuu

ini cupcake, ja suka colour dia hehe. sampai jugak niat nak juga tema pink+biru turquise + purple

ini pisang hehe... teka laa pisang betul ker tak hehe..

yang ini pulak potpuri hehe.. cantik kan bekas dia hehe....

ini sejadah mak beri masa kat Mekah dulu de jugak berkat dari sana hehe....

dan yang akhir sekali ialah garam+gula hehe....

ini pulak belah si DIA yang hantar hehe....

dah habis gambar hantaran yang sepupu ja buat, ja nak share sikit gambar orang yang ja sayang dan bakal ja sayang hehe....

inilah mak, abah, adik ja yang bongsu tak lupa jugak adik tengah ja tak de dalam gambar nie sebab dia sekarang di IRELAND tengah belajar medical disana hehe...

dan ini adalah bakal-bakal semuanya hehe bakal mak mentua, bakal kak ipar dan mak sedara hehe...

habis sudah cite pada 20hb Mac 2010 hehe... agak panjang kan?? maap laa kalau agak membosankan hehe... anyway I'm so happy till now hehe..

http://emo.huhiho.com

post signature

14 yang ambil kisah:

Durruz said...

gambar cik abang takde keee???hehhehe...

♥♥ eija ♥♥ said...

to:Durruz

alaaa hehe..
maap laa gambar cik abang tak delah dia tak mai pun sebab segan hehe

ChiLaBaey's said...

Tahniah Cikgu.... Selamat Bertunang dan moga berpanjangan sehinggan ke jinjang pelamin kelak....

Darah manis tu, banyak dugaan ketika bertunang ni, so cepat2 buat kenduri... Boleh makan nasi minyak... hehehehe.... Tahniah sekali lagi... :)

♥♥ eija ♥♥ said...

to:ChiLaBaey's

terima kasih pakngah hehe....
Insyallah. pakngah ja mesti jemput punya hehe...

MyRule said...

Tahniah Ja... :p

♥♥ eija ♥♥ said...

to:MyRule

tq hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tahniah..

alam pertunangan adalah waktu yang paling mencabar

semoga dapt tempuhi dengan tenang & sabar

:-)

a Y u said...

ja,

gula n garam tu mmg org perak akan bg eh..?

sbb klu tak slh ayu,ms kwn tunang,die ade bg@terima gula n garam jugak..

mybe tradisi perak kot..hihih..

YAN said...

cantekk...suka suka..

♥♥ eija ♥♥ said...

to:rose --{@ ibuRafiq @}--

tq kak :)

dah banyak ja dapat nasihat tuuu :)

insyallah ja akan hadapinyer...

♥♥ eija ♥♥ said...

to:a Y u

yer hehe

memang adat orang perak de bagi garam dan gula hehe...

ada sebab kita bagi tapi ja lupa pulak hehe

♥♥ eija ♥♥ said...

to:YAN

hehe...

tq.. tq.. tq...

SyUhAdA said...

tahniah skali lg yer~!!

♥♥ eija ♥♥ said...

to:SyUhAdA

tq sekali lagi syu :)

Related Posts with Thumbnails