Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Wednesday, September 1, 2010

Ramadan ke22 ... makanan western? ' Garlic Bread'

salam semua readers,

malam nie genap Allhamdulillah kita berpuasa selama 22 hari sudah... ermmm rasa macam semalam je ja mula berpuasa... dah masuk 22 hari ja masih lagi belum 'bercuti' bukan minta, tapi nak menjadi biasa supaya ja sama dengan perempuan lain... tapi kalau dah di katakan ja berpuasa penuh tahun nie Alhamdulillah......

mood raya ja tahun nie agak berkurangan.. barang-barang pun beli yang wajib jer... tak de laa shopping sangat pun... sebab ja kena simpan duit untuk tahun depan... ermmm tuu laa yang sikit tension dalam kepala ja nie.... yea ja raya tahun nie bersederhana sahaja.... yang mana patut je :)

ohh cukup laa setakat tuu luahan hati jaa.. ja cuma nak share resepi yangja dapat dari ayah sedara ja belah abah. masa ja raya tahun lepas.... dialah yang ajar ja masak AYAM MASAK MERAH boleh klik di SINI untuk tahu resepi dia....dengan GARLIC BREAD nie.... senang je nak buat garlic bread nie hehe....

Bahan-bahan:

  • stick bread (jenis panjang selalu jual di Tesco)
  • butter/marjerin (dicairkan)
  • bawang putih (dicincang/dikisar halus)
Cara-cara :
  1. Stick bread yang panjang tuu dipontong secara menyerong
  2. Panaskan pan dengan sedikit minyak.
  3. Gaulkan sekali bawang putih yang dikisar itu dengan butter yang telah dicairkan tadi.
  4. Gunakan sudu sapukan campuran bawang putih + butter tadi diatas permukaan roti (depan&belakang)
  5. Bila dah masak boleh diterbalik-balikkan.
  6. dan sedap dimakan bersama 'Mushroom Soup'

SELAMAT MENCUBA
http://www.cute-smiley.com

post signature

2 yang ambil kisah:

mama zharfan said...

yum yum sedapnya garlic bread tu..ni my fav ni

♥♥ eija ♥♥ said...

to:mama zharfan

hehe...
yer ker? ja pun suka mama :)

Related Posts with Thumbnails