Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Tuesday, September 15, 2009

Kerabu Taugeh- nyum nyum :)


haa hari nie mood baik sangat hehe..
MyEm0.Com
so, ja nak share dengan kawan2 blog semua satu lagi versi kerabu hehe...

bila makan mesti nak wat lagi,

itulah ja, mak n adik ja alami dalam bulan puasa tahun nie :)

3/4 kali kitaorang dah wat hehe...

senang jer.. okay dah SEDIA???

Bahan-bahan :
  • taugeh (ikut nak banyak mane :)
  • udang (mengikut taugeh yang dimasukkan)
  • hirisan bawang
  • kerisik
  • hirisan daun bawang
  • hirisan cili padi
  • santan segar
  • garam & gula secukup rasa
  • perahan air limau
Cara-cara:
senang jer...
  1. taugeh tuu kalau rajin buang laa akar dia baru nampak cantik :)
  2. rendamkan taugeh dalam air panas seketika untuk bagi masak diketepikan
  3. udang rebus dulu bagi masak dan ketepikan.
  4. kesemua bahan diatas tu dicampurkan kan sekali dengan taugeh dan udang.
  5. kalau boleh buat bila time nak makan, baru sedap makan fresh :) mcam bulan puasa kan, lagi 10minit nak berbuka boleh wat. Tak pun tips dia letak je semua bahan2 tuu dalam mangkuk bila time makan baru digaul sekata...
senang kan? boleh mencuba nanti :)
MyEm0.Com
jangan lupa comment bila dah cuba!!!



4 yang ambil kisah:

ZARA 札拉 said...

minta sikit~

lalalala~

cik eja^_^ said...

to:ZARA
nak ker kak??
boleh hehe

Hazzy Ishak said...

tak suka taugeh la...huhu
bahan lain xleh ke?

cik eja^_^ said...

to : Hazzy Ishak..
boleh jer..
hazzy boleh tukat sosej ker...
ataupun nak moden meat ball ker hehe..
bahan2 lain same jer

Related Posts with Thumbnails