
ermm ade sape2 minat kek??
sok sekolah dah bermula.. jadi hari ini ja niat nak laa wat kek untuk kawan2 ja kat sekolah tu...
termasuk laa my students hehe..
jadi hari ini ja nak share resepi favorite ja masa ja belaja wat kek di KMK masa cuti dulu
memang sedap ja dah test mulut kawan2 ja semua berpuas hati n minta order lagi hehe..
dah ready dengan pen n kertas hehe
Bahan A:
Mentega - 159g
Gula Kastor - 215g
Telur - 3 biji
Soda Bikarbonate - 7g
Tepung Roti - 159g
Bahan B:
Self Resen Flour (Tepung Kek) - 50g
Serbuk Koko - 50g
Susu Segar - 175g
Fresh Cream - 125g
Cara A:
Cara B:
Masa = 45-55 minit
ermmm senang kan resepi dia.... nie resepi original ja dapat dari
CHEF MOHAMMAD...
Chef yang ajar ja masa ja kursus tuu...
haa sebur koko tu nak sedap lagi tukar dengan serbuk choclate lagi sedap hehe..
selamat mencuba!!!
Mentega - 159g
Gula Kastor - 215g
Telur - 3 biji
Soda Bikarbonate - 7g
Tepung Roti - 159g
Bahan B:
Self Resen Flour (Tepung Kek) - 50g
Serbuk Koko - 50g
Susu Segar - 175g
Fresh Cream - 125g
Cara A:
- Putarkan mentega dan gula kastor hingga kembang
- Masukkan telur satu persatu
- Ayak tepung roti dan soda bikarbonate. kemudian masukkan dalam adunan mentega dan putar sekejap.
Cara B:
- Ayak tepung kek dan serbuk koko dan putar bersama susu dan cream segar (Fresh
Cream) hingga sebati
- Masukkan B ke dalam A putar hingga sebati
Masa = 45-55 minit
ermmm senang kan resepi dia.... nie resepi original ja dapat dari
CHEF MOHAMMAD...
Chef yang ajar ja masa ja kursus tuu...
haa sebur koko tu nak sedap lagi tukar dengan serbuk choclate lagi sedap hehe..
selamat mencuba!!!

4 yang ambil kisah:
tak cuba tp nak komen gak..hehe
the cake looks fabulous..
boleh anta sikit tak...
to : Hazzy Ishak
hehe.. boleh.. kalau hazzy g alamat hehe..
~teringin nk wat choclate moist sindri. tp x penah try lagi. tym raya ari tu juz wat brownies je...
~mehla sket kek tu... anto ke jepong ni tau... :)
to:teratai biru
boleh nyer..
kalau ikut resepi ja nie insyallah jadi :)
Post a Comment