Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Thursday, May 13, 2010

~Daging Burger wit Black Paper~

dah lama ja tak update pasal masakan hehe....

hari nie ja teringin nak cuba resepi dari blog masakan e-na Zarina favorite ja nie hehe

iaitu Daging Burger dengan Black Paper

memang simple giler dan bersuaian dengan ja nie hehe yang memang suka masak benda simple-simple nie hehe...

Bahan-bahan :

  • 2 keping daging burger
  • 1 sudu besar perencah daging black pepper maggie (ja guna yang dalam botol sama jer)
  • 1 ulas bawang putih - di mayang
  • 2 ulas bawang merah - di mayang
  • Hirisan bawang besar
Cara Memasak :
  1. Daging burger di potong kiub(ikur lah besar mane yang nak potong)
  2. Dengan menggunakan api yang besar dan sedikit minyak goreng daging burger.Balik-balikkan, angkat dan ketepikan.
  3. Tumis bawang merah dan bawang putih sehingga kekuningan.
  4. Masukkan perencah black pepper yang telah dibancuh dengan air.
  5. Kemudian masukkan daging burger tadi dan kacau sebati.
  6. Masukkan bawang besar dan perasakan garam. Tambah sedikit air jika terlalu kering.
  7. Sedap di hidangkan semasa panas. Eja dah cuba memang sedap..

terima kasih e-na hehehe sedap sungguh resepi e-na nie....
http://emo.huhiho.com

post signature

6 yang ambil kisah:

MaryamJamilah said...

Nampak cam sedap. Hoho.. I memang takleh kalo ade post pasal makanan. SIlent reader pon jadi bising. =P

♥♥ eija ♥♥ said...

to:MaryamJamilah

tq singgah hehe...
memang sedap pun :)
cubalah

ChiLaBaey's said...

Aduiii saleha.... sedapnye rupa.... opss silap, aduiii Cikgu.... sedapnye...... :)

♥♥ eija ♥♥ said...

tO:ChiLaBaey's

hehe... macam-macam nama yang keluaq hehe

sedap... cuba lah hehe

Mr Rulez said...

haah..2lar, suka gak masak benda yg simple..tp tak smestinya simple tak sedap kan..hehe

♥♥ eija ♥♥ said...

to:Mr Rulez

yeah....

itu saya setuju hehe.....

Related Posts with Thumbnails