Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Thursday, September 3, 2009

"shawl" perkataan yang baru hari ini :)

ape dia "shawl" ???

mungkin rakan blogger semua akan gelak pada ja yang baru hari ini ja tahu perkataan ini, n menghayati "shawl" nie ape hehe..

lambat gilerrr kan hehe...
MyEm0.Com
tu pun pa'aah kawan ja yang sebut dulu semalam YM dgn dia.. kalau tak sampai skg tak tahu pe hehe...

1st tengok macam cantik jugak orang yang pakai kan?

tapi ramai yang pakai tu semua muka bujur2 hehe..
MyEm0.Com
mcm nie model bawah nie:-

muka saya bulat hehe boleh ker? cantik ker? elok ker??
ape pendapat blogger?? hehe nak tak tahu jugak
MyEm0.Com
jangan lupa comment yea? I want your feedback
MyEm0.Com

16 yang ambil kisah:

Mrs Drac said...

hai eja..hehehe..nak minta comment pasal shawl ni yea? saye pun kekadang penah pakai shawl ni..rasenye shawl ni tak kire muke bulat atau bujur la..eja cube dulu baru tau seswai ke tak..sebab bile saye pakai..rase kepala besa cam alien..hehe..tapi sebenarnye orang lain cakap..ok je..tapi suke tengok orang lain pakai..nampak kemas je..pakai shawl ni kene practice kot..baru la bole pakai neat je..chewah..cm perunding imej..ahaks=p

asna cute said...

boley jer pakai shawl.. kena pandai kemas kan sekeling shawl tue biler pakai..

Kalau tak biasa tue pekara normal org yg 1st time pakai.. lama2 nti akn jadi biasa + orang akan pandang 3 4 kali nak tgk..

dan dalam hati dorang akn terdetik jugak.. "boley ker aku nk paki shawl mcm tue jugak ek?"

mmg boley! xde masalah hehe =) pratice make perfect~

cik eja^_^ said...

to:Mrs Drac
ermmm hehe.. tulah awak macam alien kan?? hehe. okay laa kalau macam tu saya akan try hehe

cik eja^_^ said...

to :asna cute
ermm betul jugak tu asna.. nak kena beljar lah hehe.. minta tujuk ajar yea hehe

Mrs Drac said...

hohohoho..gudluk!fighting!=p

mizzsyaidris said...

pndapat saye..hehe..eh sy pun muke bulat tp tk kene kalo pkai selendang..tk reti..pkai tudung biase je..ekeke

BalQis:) said...

salam dear:)

boleh je kalau pakai shawl bg muka chubby cam kte ni.. dl pn qis xconfident pakai shawl.. tp bl try, lame2 dh terbiase.. comel gak:)

n skrg qis lak yg jual shawls:)
sng2 try r tengok...

http://qisshawls.blogspot.com

cik wiwi said...

ija, try laa pakai shawl..chantek tau..nampak ayu jer..ehehehe
pandai laa farah..semalam farah ader beli online...belom dapat lagi..t kalu dah dapat farah gtau ija.. try ja..tak salah try..kalau tanak muka nampak bulat ader anak tudung yang ader awning tu..cik nadia bayu kat blog farah selalu pakai...leh tengok picture kat blog dier

cik eja^_^ said...

to : BalQis:)
balqis cubby ker: hehe..
hati haa terasa macam semacam hehe..
wah qis dah jual shawl hehe..
boleh la ja beli kat qis nanti :)
anyway tq qis..

cik eja^_^ said...

to:cik wiwi
yer ker pa'ah...
wah pa'ah dah advance dah nie..
yer ker?
insyallah ja akan cuba nanti :)
nanti jumpa jangan terkejut lak hehe..

Kedai KIN said...

Shawl cantik bile dipakai dengan kemas. Pemilihan shawl juga penting.

Kalau mula2 nak cuba, jangan guna shawl yang lembik fabriknya. Tu satu tips pertama dalam langkah pemakaian shawl.

Mula-mula rasa kekok, macam nak tercekik rimas bagai. Tapi..Alah bisa tegal biasa kan..

Dare to be different?
Boleh try beli sehelai shawl dari kedai saya..(sempat promote ni..hehe)


salam shopping,
Cik Kin

cik eja^_^ said...

to : Kedai KIN

tq ikin hehe, tq tips tu akan ja guna kin tips kin tu..

insyallah ja tgh survey nie hehe..
nanti ja beli k:

tengkujuh said...

hai dear...
salam.

just passing by and terbaca that u 1st time pakat shawl. memang cantik kalu reti pakai. sebenarnya tak kira bentuk muke tapi kene pandai begger2* sket. kalu muke bulat sebenarnya kite tak berapa sesuai pakai inner yang ade owning so bleh gantikan dengan anak tudung syria. ramai kawan2 blogger yang pandai pakai shawl ni. memang salute kat dorang so selalu2 la refer kat mereka2 yang expert ni.
good luck girl!

cik eja^_^ said...

to :tengkujuh

tq sangat dengan nasihat awak :) yer ker jadi muka ja kena pakai tudung mcm syria lah yek.. jadi nak kena cari tudung mcm awak cakap lah :)

tq so much :)

cik eja^_^ said...

to :tengkujuh

tq sangat dengan nasihat awak :) yer ker jadi muka ja kena pakai tudung mcm syria lah yek.. jadi nak kena cari tudung mcm awak cakap lah :)

tq so much :)

Erina Juliana said...

1st of all tq sbb singgah kat cat&butterfly... mula2 kpd yg x pernah pakai shawl.. mmg rase mcm alien sbb kepala besar.. sbnrnya, byk cara leh pakai shawl ni...
kalau nak tau cara yang famous & kepala tak besar... leh check "cara memakai shawl" kat blog saya...

lgpun, shawl boleh dipakai oleh semua bentuk muka... cume u all kena tahu cara menggayakannya shj. kalau muka kecil & bujur mmg untung tp kalau muka besar & bulat... ade byk cara lain leh pakai agar muka tak kelihatan mcm tu...

so, apa kata u cube beli 1 dulu... try then decide samada nak terus pakai atau pun tak....

regards,
Erina Juliana @ cat&butterfly

Related Posts with Thumbnails