Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Tuesday, January 11, 2011

FB nak tutup, ja okay jer :)

salam bloggers semua...

selamat pagi, wahh hari ni tarikh yang best, 11.1.11 hehe.. tapi bagi ja nothing special pun... ermmm bagi entry hari ini, ja rasa dah lama pun orang buat entry tentang ini kan...

saje ja pun nak buat jugak.. maap yea pakngah hehe... nak letak pendapat ja jugak... sebelum tuu mai kita baca berita dibawah dulu

sumber : WEEKLY WORLD NEWS

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.
“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.
“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”
Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.
“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”
However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.
“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”
Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.
But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.
“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”
The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.
ermmmm jadi ape pendapat bloggers semua???? bagi ja kalau boss FB nie nak tutup sebab dah tak tahan kan dengan keranah hal-hal dunia nie kita nak buat ape?? kalau ja pun, dah hati / otak da runsing tutup jer lahhh.. lagi pun dah kaya kan. duit ada tapi tak tenteram pun tak makna kan???
memang ja pun nanti akan rasa tak de ape2 nak buat kan kalau FB tak de tapi tak de laa sampai tak boleh hidup kan?? bagi orang yang jual barang-barangnyer melalui FB boleh guna altenatif lain macam blog nie hehe...

lagi pun kalau FB tak de myfriend2u kan de hehe... marilah kita support buatan Malaysia hehe.. tapi ja nak syorkan pada owner myfriend2u nie.. hasilkan konsep sendiri yang user friendly jangan laah bagi sama dengan FB kan hehe....
bukan nak buat promote tapi cuma berikan pendapat... dah tak de kita cari cara lain kan??

tapi bagi ja jangan laa boss blogspot pulak tutup, kalau tutup memang ja terasa laa jugak.. tak boleh nak berblog.. dah 2 tahun ja berblog, dah sebati dah pun hehe ecehhh.... sebab semua pengalaman, info, suka duka ja dapat melalui blog ini... ja jugak de share sikit ape yang ja tahu... harap-harap jangan laa yea .....

post signature

6 yang ambil kisah:

aDieyZa said...

ramai gak yg kata ni semua khabar angin jer.. kita tunggu je la 15/3 ni..

myfriend2u? x tau la pulak zana.. ketinggalan betul la zana ni.. hihihihi..

[z@ck] said...

yup btol..kalau blogspot pun tutup, memang meroyan aku seminggu! huhuhu

CikSyafa said...

tu laa,syafa pun dengar kabar angin fb nk tutop.takpa friendster ada lagi hehe.

♥♥ eija ♥♥ said...

to;aDieyZa

memang dengar banyak cite nie pasal khabar angin hehe...

tapi kita tunggu lihat jer lah...

♥♥ eija ♥♥ said...

to;[z@ck]

tulah...
sama lah kita hehe

♥♥ eija ♥♥ said...

to:CikSyafa

hehe ja nyer friendter dah lama tinggalkan hehe...

Related Posts with Thumbnails