Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Thursday, January 20, 2011

Thaipusam Day 2011

salam bloggers,

wahhh hari nie sebenarnya ja cuti sekolah hari ini....

sebabnya ialah hari ini ialah cuti am untuk THAIPUSAM bagi masyarakat India...

sekolah ja kan majoriti India ramai memang cuti laa kan....

niat sebenarnya dihati ja sebenarnya hanya nak duduk dirumah.....

tapi... nak jadi cerita elok-elok ja menunjukkan 10.00 pagi...

http://www.cute-smiley.com

rumah sebelah sudah berbunyi 'bertukang' memang dengar clear sebab sebelah rumah jer kan... ja dah tak tahan nak buat keje pun memang tak boleh, tambah lagi nak siapkan header zana memang tak boleh... last-last ja call YONG kawan ja terus ajak keluar.. tau YONG kat mane?? dia dah dekat dewan YMCA dah tengok THAIPUSAM... ja pun ape lagi hehe....

ja sampai di tempat kejadian kul 11.30 pagi, ramai giler masyarakat India di sana.... yang peliknya ja sorang je yang pakai tudung hehe.. boleh ker ja masuk nie kan dalam hati...

sampai ada makcik tuu sapa ja tanya :

makcik : " adik nie mai ikut sekali ke diaorang g kuil?"

eja : "haaaa, tak laa makcik, saya mai sini kawan saya(YONG) tengah tunggu saya, makcik..." masa tuu ja tengah pegang DSLR dengan gaya macam camera man :)

makcik : "oh yer adik nie camera man ker??"

eja :" hehe.... a'ah makcik, mai sini nak tangkap gambar " dalam hati de rupa camera man ker?

makcik : "makcik mai sini sebab makcik cari dompet. makcik suka dompet/ gelang mereka nie"

eja : "ohh yer ker??" okay laa makcik saya dah jumpa kawan saya dah...

makcik : "okay "

hehe.. itu laaaa punya cite pagi tadi hehe.... kelakor kan?? memang ja sorang laa situ melayu hehe.. pulak nyer YONG jumpa ramai giler ex-student dia, semua budak sekolah dulu-dulu dah habis sekolah pun diaorang..

hehe.. apa kata jom kita layan gambar ja ambil di bawah....

tu laa punya banyak kete park sepanjang Hospital Besar IPOH.....

ja rasa ini pengalaman pertama dan terakhir ja melihat THAIPUSAM... mungkin lepas nie tak dah kot hehe

post signature

2 yang ambil kisah:

aDieyZa said...

adoi, rajinnya ja gie sana... dengan sesak tu.. sanggup yer..

♥♥ eija ♥♥ said...

to:aDieyZa

hehe....
asalnyer tak mau g tapi jiran rumah ja lah punya pasal.. kena kuaq umah laa jugak hehe....

nie kali pertama n last pun hehe

Related Posts with Thumbnails