Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Thursday, March 17, 2011

Review : Merong Mahawangsa :)


salam semua bloggers,

dah lama ja tak update blog ja yang satu nie, sebab minggu nie ja bz dengan persiapan ja buat segala macam yealah masa cuti jer lah yang buat pun...

cuma semalam sahaja ja sempat g wayang dengan adik ja, tapi kali nie kami g GSC di IPOH PRADE.

seperti orang lain ja tengok cite nie sebab ja sokong apa yang KRU STUDIO buat hehe... sebab ja tahu adik beradik nie buat keje memang mantap hehe... lagu pun mesti best...

overall cite nie okay laa, disebabkan ja pun kurang ilmu dalam sejarah Merong Mahawangsa nie jadi okay laa...

dari segi effect CGI yang Yusry buat boleh laa bagi anak tempatan kan?? tapi kita jangan laa banding cite nie sama dengan hollywood. kalau banding dengan sana memang tak boleh laa...

tapi ja rasa laaa boleh dipertingkatkan lagi laa... cara tuuu dah ada mungkin kena cari jalan cerita yang baru yang tak sama dengan cite lain... sebab ja dengan adik ja perasaan, ade sikit sama dalam cite TROY kalau babak banyak kapal-kapal tuu kan... cite ONGBAK dalam babak watak Rahim Ghazali menyelamatkan Merong pastu ajar balik berlawan kan???

muka watak Rahim Ghazali pun dah nak sama macam watak Gandalf dalam cite The Lord Of The Ring kan??? sama tak???

Allhamdulillah orang Malaysia dah berjaya buat macam Hollywood cuma mungkin perlu jalan cerita yang lain sikit dari yang lain hehe....

caiyok KRU STUDIO hehe... hero-hero malaya kita hehe

gambar semua dari GOOGLE

post signature

4 yang ambil kisah:

SyUhAdA said...

syu pon tgk jgk cter nie smlm..
bes~!

aDieyZa said...

zana pun dah tengok cerita ni..best!! ngeri pun ada bila tengok adegan bunuh2 tu..

♥♥ eija ♥♥ said...

to:SyUhAdA

best kan :)

♥♥ eija ♥♥ said...

to:aDieyZa

kan??
memang macam real pun ade aDieyZa

aDieyZa sorrry tak dapat siap lagi banner aDieyZa huhuhu.....

Related Posts with Thumbnails