Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Wednesday, March 10, 2010

yang mane pilihan hati ku...

yang mane yek????

Insyallah dalam masa terdekat ini, ja akan memiliki antara dibawah ini.. itu pun kalau dapat cari yang berkenan, dalam budget eja sahaja...

nikon D40 - release 2006

nikon D60 - release 2008

olympus SP-565UZ

ini saje lah berkenan tapi tak tahu harga pasaran sekarang berapa ... ade sape2 kawan blogger boleh tolong...ja hanya nak cari yang basic DSLR camere sahaja :)

http://emo.huhiho.com

Budget : kalau boleh bawah rm2000

kegunaan : kegunaan biasa sahaja, untuk mengambil gambar.(sebab ja nie suka melihat gambar yang cantik dan jelas. dan suka jugak ambil gambar. bukan beli ini untuk menjadi profesional tapi skg nie kat sekolah ja hanya cikgu "jurugambar" untuk sesi petang)

ja hargai sangat sesiapa blogger diluar sana yang boleh tolong eja.. tips, guidelines, cadangan ja memang hargai sangat2 hehe...

http://emo.huhiho.com

post signature

15 yang ambil kisah:

mizzsyaidris said...

sy canon dslr user. biase pompuan sesuai pkai canon sbb kecik sket n senang nk pgg. nikon pun ok. jgn amik selain nikon n canon. sbb dlm dslr hanya 2 produk tu je yg terbaek. erm kalo awk suke nikon, tuk basic je kn.d60 tu pun ok. tpp focus point hanya ade 3. tp tk pe.awk blh cube canon pulop. sy pkai canon 400d dan nikon d90.

slmat mcuba

ChiLaBaey's said...

Bagus, saya pun nak cadangkan Nikon sekarang ni.... Sebabnye saya baru survey camera Nikon 2-3 hari ni... Sebab saya pun nak beralih arah sebenarnye...

Ada satu lagi model iaitu :

Nikon D3000 :
- 10.2 megapixel (sama dgn D40 & D60)
- Harga yang yang saya dapat sekarang RM2000.00 tepat (harga asal : RM2288.00)
- Dapat beg camera Nikon & Tripod...
- Cuba tanya kedai Foto Shangri-La kalau ada di sana...
- Tengah promosi sekarang ni...
- Monitor 3.0" lebih besar dari 2 model di atas...
- Boleh dicadangkan.... Kalau sana mahal, baik beli kat sini (KL)...

Tapi saya susah sikit kot nak tukar Canon ke Nikon sebab gadget banyak Conan (Flashnye, Lens nye dan lain2 lagi...) Tapi still meminati Nikon....

hariz yahya said...

nikon~sy mesti pileyy..

Diarihatiku1976 said...

NIKON adalah terbaik.. ramai reporter paper guna NIKON.. kamera tak penting.. yg penting skill

✿farahwir✿ said...

ija..farah raser Nikon d60 tak keluar dah..sekarang ni D3000 n D5000 la..
macam D3000 boleh dalam RM2k..tapi d5000 RM2700..kebanyakan atas 2k..

but nikon is da best!

ParkAir said...

vote for Nikon!
tapi aku xde dslr lagi, sedey...

♥♥ eija ♥♥ said...

to:mizzsyaidris

tq miss ooo canon pun okay ker??
say pun prefer nikon jugak

♥♥ eija ♥♥ said...

to:ChiLaBaey's

tulah kat sana(KL) jugak yang murah kan?? kat sini ja dah survey semua rm2K ketas

♥♥ eija ♥♥ said...

to:hariz yahya

yea nikon jugak best hehe

♥♥ eija ♥♥ said...

to:Diarihatiku1976

ermmm kan awak?? yang pro banyak pakai yang nikon..

♥♥ eija ♥♥ said...

to:✿farahwir✿

tulah pa'ah semua yang lebih daripada budget eja huhu

♥♥ eija ♥♥ said...

to:ParkAir

yean vote for nikon jugak hehe..
same laa belum ada lagi

bellar0ssa said...

sis, kawan intan baru je beli d5000..hmm berharge Rs43000..kat msia tak taulah bape.cube sis convert lah hargenye ek.huhu..

hmm oklah untuk basic..sebab ade video gak cm best...

♥♥ eija ♥♥ said...

to:bellar0ssa

d5000? okay nak untuk basic jer.. berape yek harga dia hehe... tak pandai lagi nak convert nie hehe

mohdazwan23 said...

sy bru bli Nikon D3100,hrge rm2199. .
model bru,ok ar jgk utk basic dslr..lense asl yg die bg 18-55mm.ok sgt r.

Related Posts with Thumbnails