Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Monday, July 26, 2010

Geledah Dapur Ramadan Bersama Ben Ashaari

salam semua readers....

hari nie kepenatan sedikit rasanya setelah balik dari sekolah, mungkin 6 waktu hari ini mengajar agak letih laa jugak melayan kerenah budak-budak menengah nie...

seperti biasa ja balik dari umah, bermulalah dunia blog ja :) dan ja tersinggah lama di blog adik rai. Blog adik rai sekarang nie dah jadi blog masakan, mesti singgah untuk tengok resepi baru dia hehe... jadi tergerak nak join jugak apa yang adik rai join nie, kebetulan dalam blog ja jugak ada resepi yang ja buat sendiri dan dapat resepi nie dari blog-blog masakan yang lain....

jadi jom join

Geledah Dapur Ramadan Bersama.... tuan punya blog bernama Ben Ashaari.

Insyallah kurang lagi sebulan dah masuk bulan Ramadan, cukup 3 tahun ja berpuasa bersendirian di rumah sewa ja kat Ipoh. dan selama 3 tahun nie laaa ja menghasilkan macam-macam masakan yang ja suka makan....


yang pertama ialah AYAM MASAK KICAP 'SPECIAL' nak resepi klik SINI dalam blog ja nie. Resepi nie ja belajar dari mak ja. Sebab ja tahu resepi nie atas permintaan kawan blogger ja cik asna :)

yang kedua ialah WATANHOR klik SINI untuk tahu resepinya. Ja suka makanan cina tak tahu kenape ja suka. Dan resepi nie ja dalam dalam internet. Memang sedap kalau makan panas-panas... sesiapa yang suka CHINESSE FOOD boleh laa cuba masakan nie :)
dan akhir sekali dessert yang merupakan favorite ja ialah APAM ICEREAM SODA MARBLE klik SINI . Ia juga pafvorite adik ja yang bongsu sebab senang buat dan berminyak sesuai untuk orang yang diet...

inilah makanan yang menjadi pilihan ja untuk musim Ramadan nie... kawan-kawan mcm mane?? jom laa kita join, boleh share resepi masing-masing....

post signature

6 yang ambil kisah:

ChiLaBaey's Spot said...

Bolehlah saya tempah nanti dari Cikgu yer.... :)

♥♥ eija ♥♥ said...

TO:ChiLaBaey's Spot

hehe...
tempah makan jer yea hehe

Miss Izah Mohamed said...

sedapnye.. boleh tambah berat badan ni.. ehehe

Raihanna said...

sedapnya watanhor tu kak....
tengok pun tau sedap tau...
kak, serius cantik marble tu...
cmne ek akak awat marble camtu... rai selalu pusing tak jadi sangat.
kena pusing sket2 je ke kak

♥♥ eija ♥♥ said...

to:Miss Izah Mohamed

hehe....
kena control laa izah..
nak makan rasa boleh jerrr

♥♥ eija ♥♥ said...

to:Raihanna

cuba laa watanhor akak nie hehe..
pasti sedap hehe...

yang marble tuu akak rasa adik lagi pandai :) akak letak bahagian coklat tuu di tengah2 pastu carik2 dgn grafu je hehe

Related Posts with Thumbnails