Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Tuesday, October 6, 2009

Nak Pergi Ke? Tak Nak?

kawan2 nak dengar satu cite tak??

cite mengenai seekor rama-rama dengan seekor kumbang..

tapi cite nie tentang hati sirama-rama yang musykil dengan hatinya...
MyEm0.Com
kenape dengan hatiku ini? sekejap ok, sekejap tak ok?
sekumbang tidak dapat datang kerana ada hal kejenya..
sirama-rama dah paham sangat dengan sikumbangnya...
dah lali pun..
sirama-rama ada merancang untuk berjalan2 ke KL..
sebab lama sirama-rama tak kesana melainkan mengikut keluarga...
tapi sikumbang lain pulak pikirnya...

sikumbang : nanti datang, singgah tempat saya yea, saya nak kenalkan dengan family saya...
sirama-rama:ermmmm... kena ker singgah tak singgah tak boleh ker?

untuk pengetahuan kawan2 sirama-rama tak jumpa lagi keluarga sikumbang...
kenal melalui gambar dan cerita sahaja..


sikumbang: singgah kenal dgn mak ayah saya dan adik beradik saya...
sirama-rama: okay, tapi boleh ker saya jumpa dulu keluarga awak? bukan ke awak kena jumpa dulu keluarga saya? dulu saya ajak awak tak berani pulak.. kenapa hari ini tiba2 ajak saya?

itulah perbualan antara sikumbang dengan sirama-rama...

sekarang hati sirama-rama berpusing2...

nak ikut hati ker? nak ikut adat :)

kawan2 rasa mcm mane yek??

tolong laa sirama-rama ni.. dah lama dia memikir hal ini...
MyEm0.Com

6 yang ambil kisah:

nEa FleriDa said...

akk.. klu nil, nil ajk dya jmpa femly nil dlu bru nil leh jmpa fmly dya.. sbb... yg pntg bg sure femly nil stuju dlu tntg nil dgn dya then bru g jmpa femly dy...

hihi.. itu klu nil lh..

cik eja^_^ said...

to:nEa FleriDa
akak pun rasa mcm tu jugak... :) sirama-rama kena ikut hati dia kan nil?

Mrs Drac said...

adat tu mmgla adat..
tapi rasenya kalo ati da suke..tak kire la sape lawat sape dlu..at least si kumbang ajak si rama2 jumpe famili die..maknenye die ikhlas la tu..=)
tapi kene tanya kata hati la dulu..kalo si kumbang tu btl2 mr right, g je jumpe =p (ni bukan desperate, just my opinion..hihi)

cik eja^_^ said...

to:Mrs Drac
okay ok ke awak? sirama-rama buat dulu? tak salah yek :)

Mrs Drac said...

kalo pegi menggedik tu lainla citer..tapi ni kan pegi jumpe family..kiter rase ok je=)

cik eja^_^ said...

to:Mrs Drac
ermm betul jugak tu kan? hehe

Related Posts with Thumbnails