Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Saturday, October 24, 2009

Topik hari nie pasal keje... :(


topik hari sabtu nie....

ja nak tanya rakan2 blogger semua...

apa perasaan u'all kalau korang keje laa punya penat...

kuar semua titik peluh korang...

tapi... akhirnya...

ape yang korang buat tidak dihargai ....

contohnya.. payment@hasil@gaji yang sepatutnya korang dapat tapi tak dapat???

ape??

perasaan korang??

sedih??? marah??? geram???suka ker???

itulah yang terjadi...

bila kita bekerja sendiri tapi dibawah arahan 'seseorang@syarikat@perbadanan'

ja pun tak paham...

kalau pikir secara logik ape yang kita wat mesti kita nak kan hasil kita kan???

tapi nie tak....

itulah ORANG DIATAS tuuu...

tau suruh buat keje n siap jer...

dah siap kita dipinggirkan...

macam mane laa orang kita nak berjaya????

MyEm0.Com

p/s: kalau lah ada "ORANG DIATAS tu baca entry nie...

pikir2kan lah...

ape akan jadi pada korang punya periuk nasi

kalau dibuat sebegini rupa, nak bagi makan ape?

wit pun tak de nak rolling balik untuk keje lain???

Makluman:

"ORANG DIATAS" tuu manusia yea.. bukan yang tuu..

post signature

4 yang ambil kisah:

ZARA 札拉 said...

kalau zara~
harus hangin~
dah pernah kena dah~
memang kecewa tapi apa boleh buat, terpaksa redha~

cik eja^_^ said...

to: zara...

reda pun yea jugak :(

tapi sampai bila nak jadi mcm nie??

aidah said...

Dulu masa akak kerja pun camni gak, kita buat kerja teruk boss dapat nama. Tapi siapa leh tahan, akak lawan terkejut bos, baru dia tahu. Terus tak berani buat lagi, sesekali bos ni nak kena ajar gak.

cik eja^_^ said...

to:aidah

a'ah kan akak...
kita kena ajar orang atas tuu.
kalau tak sampai bila diaorang nak tahu?

Related Posts with Thumbnails