Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Friday, February 5, 2010

ciptaan hanya terdapat di Jepun

(sumber dari GOOGLE)

malam nie ja seperti biasalah berblog walking .....

ja terjumpa gambar-gambar dibawah nie...

ja tak tahu ciptaan ini direka untuk kenape? malas sangat ker? atau pun terlebih berfikir? hehe.... apa-apa pun ja respect jugak laa diaorang nie de jugak idea mencipta benda-benda ini hehe....

ciptaan 1 : Subway chin rest untuk digunakan dalam subway kalau kita nie mungkin komuter laah kot.. cian ja tgk perempuan tuuu untuk rehat kan dagu dia yang keletihan hehe....

ciptaan 2 : Butter Stick... senang kan??? tak payah guna pisau butter, cuma roll jer atas roti hehe...

ciptaan 3 : Chopsticks fan waaahh.... boleh guna kat Malaysia nie :) tak kisah makan panas boleh pakai chopstick nie siap de kipas kecik lagi tuuu.. pakai bateri lagi tau hehe..

ciptaan 4: umbrella tube ... sesuai kepada yang tak boleh langsung kena hujan hehe.. tapi Malaysia nie selalu hujan boleh ke guna ciptaan nie kat sini :)http://emo.huhiho.com

Nota kaki : memang berkarya orang-orang ini :)

post signature

8 yang ambil kisah:

shahrinabd said...

haha..lucunye nengok subway chin rest tu. kalo aku sure malu nak parkingkan dagu aku kat situ.

Dunia makin maju, makin banyak benda dicipta. Always looking forward for what will come tomorrow

Hazzy Ishak said...

yang first tu tak boleh blah..ada gak cenggitu..

eija ^_^ said...

to:shahrinabd

kan???

ade jugal inventer macam nie hehe

eija ^_^ said...

to:Hazzy Ishak

hehe... kan hazzy mesti pelik kalau hazzy guna hehe

Papa-Roq said...

Salam,

terberhenti skeja d sini. Tak sangka ada benda2 cam tu dibuat jugak oleh manusia zaman nie... ho ho.. Yg pertama tu... syok tido'terus terlepas destinasi lak.. untung sykt bas/keretapi..

eija ^_^ said...

to:Papa-Roq

wkum...

hehe tulah papa roq hehe...
untung ker?? takut tak digunakan pulak :)

NHidayah Rosli said...

weyhhh yg chin rest tu xleyh bla...hahahahha

btw feel free visit mine:D
http://yayapunye.blogspot.com

eija ^_^ said...

to:NHidayah Rosli

hehehe..

okay nanti ja singgah hehe

Related Posts with Thumbnails