Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Friday, April 23, 2010

dah booking......

hari isnin yang lepas...

en. tunang dah pun tolong booking rumah yang kami dah survey hari tuuu, en. tunang dahulukan duit dia dulu nanti kena ganti balik laa hehe....

nak tahu kami baru jer survey seminggu sebelum tuu, hari isnin tuu g dah naik harga dah... naik pun satu lot rm10 000!!! woooo memang banyak dia naik...

http://emo.huhiho.com

nasib baik laa developer tuu dah cam kot muka en. tunang sebab kami mai de lah 2/3 kali kat situ... dan akhir nyer kami ambil keputusan untuk booking terus takut nanti tunggu lagi naik lagi pe rm10 000... lagi laa mahal....

harga tanah sekarang memang sah mahal, salah satu sebab kami rasa rumah area tuu cepat habis sebab dia besar 22x70 dan dia bawah dari rm300++, dan jauh sikit dari jalan yang sibuk. itu lah mungkin salah satu sebab dia cepat habis macam goreng pisang panas.. masa nak booking en. tunang kata lot yang kosong masa kami suvery seminggu sebelum tuu dah ambil orang pun...

inilah lot yang kami pilih.... kami dah tahu end lot sebelah lot kami tuu melayu.. Allhamdulillah laa dapat jiran melayu, dan ja doakan kawasan lot ja tuu semua melayu lagi bagus. kelemahan beli rumah mcm nie kita tak tahu sape jiran kita kan kena tawakal laa

http://emo.huhiho.com

rasa lain jer, bila dah de rumah sendiri nanti, pastu family sendiri. nanti nak pikir beli barang kelengkapan rumah pulak... wooo banyak nyer benda nak buat.. sebelum tuu dalam minggu nie kena tunggu lawyer developer call nak set hari untuk sign aggrement dulu dia panggil SNP?? ja pun tak tahu hehe.. dah de SNP baru boleh buat loan pulak... haa loan sekarang nie tak tahu pilih bank ape lagi....

banyak woo benda nak kena settle kalau nak beli rumah nie... sekarang nie banyak yang ja belajar dari en. tunang lah.. kalau tak kan sebelum nie mak abah je yang buat.. haa sekarang baru tahu senang ke susah nak hidup huhu...
http://emo.huhiho.com

post signature

8 yang ambil kisah:

farahfatihah said...

wahhh best nye dah nak ada umah sendiri

♥♥ eija ♥♥ said...

to:farahfatihah

tak semua best pun hehe...

banyak benda laa akak nak kena pikir huhu...

.:Mrs. Engineer:. said...

best lh ade rumah sndiri...sy dok kuarters je dlu...but my husband to be ckp, b4 umur 30thn, msti nk kne ade rumah sendiri...die pn nk tggu confirm dlu...then, amk loan gomen...murh sket interest... :)

Lisa said...

klau nak amik loan umah better wat kat CIMB, setakat nih kak lisa rs situ lg ok, hubby kak lisa dh survey byk bank n CIMB is the best for housing loan

♥♥ eija ♥♥ said...

to:.:Mrs. Engineer:.

hehe...
tulah memang lama nak tunggu pengesahan hehe...
bakal suami dah jawab okay laah tuu hehe

♥♥ eija ♥♥ said...

to:Lisa

tq kak lisa..

yer ker? skg nie dapat cari bank CIMB dengan OCB jer dulu

tengah mensurvey hehe

a Y u said...

ja beli umah ktne ni?

erm..,best dh ade umah sndiri..

en.f ayu sewa je dl sbb skg pun duk jauh2..

nnti klu dpt kje dekat,br nk beli umah..

kena kumpul duit dl..hehehe..

♥♥ eija ♥♥ said...

to:ayu

area shah alam ayu...

en. tunang ja kj sendiri, jadi insyallah kemungkinan ja yang kena pindah nanti hehe

tu cari rumah siap2 tuu

Related Posts with Thumbnails