Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Wednesday, April 28, 2010

hari penuh dugaan...

ahhhh..... jam dah menunjukkan jam 10.30 malam...

bermula dari jam 9.00 pagi tadi sampai lah ke jam 9.00 malam tadi, perjalan hidup ja hari nie penuh dengan dugaan.....

DUGAAN 1 : ja hari nie telah buat appoiment dengan pegawai CIMB KUALA KANGSAR berkaitan dengan loan rumah... sampai bertolak jam 9.00 dan selesai jam 10.00 pagi di KUALA. tapi ja terpaksa balik ke TAIPING untuk ambil buku bank ASB dengan TABUNG HAJI kat rumah mak sebab officer bank tuu nak untuk support loan kita. bertolak dari KUALA jam 10.15 sampai umah mak jam 10.25 pagi. cari buku, photostat siap semua jam 10.45 ja kuar balik IPOH.

DUGAAN 2 : balik macam biasa laa lalu HIGHWAY IPOH-SELATAN kan? lepas jer tol dah sikit lagi nak masuk IPOH... JEM... traller bawa besi terbalik pulak... tapi masa nie ja paham laa jugak kan sebelum sampai ke tempat kejadian mesti laa slow kan bawa kete. tapi ja betul-betul mencabar hati jiwa raga ja nie lepas jer dari tempat kejadian tuu nak masuk TOL JELAPANG nie nak tahu.... ja kena U-TURN tau!!! sebab ape? sebab divider batu yang di buat oleh PLUS nier.. ya ALLAH betul-betul menguji kesabaran ja dah laa dalam hati ja nak cepat datang sekolah jer.....

nie tengah tunggu nak U-TURN untuk masuk TOL JELAPANG

divider batu yang ja rasa penyebabnyer...

DUGAAN 3 : haaa nie lagi laa.. minyak nak habis!!!! dah laa JEM, minyak nak habis.... macam mane laa hati ja rasa?? ja rasa dah macam-macam lagu hati ja nie buat ...

dan ja sampai umah sewa IPOH jam 11.30 pagi.. apa lagi ja lintang pukang laa siap nak ke sekolah... dan apa yang ja buat?? ja DRIFF laa g sekolah sebab hari nie ada KOKU untuk PBSM cian pulak kat KAK ANA(cikgu PBSM) kena jaga sorang2 lak... dan nak tahu kul berape ja sampai sekolah dari kul 12 ja bertolak ja sampai kul 12.15.... yang selalunya ja ambil masa ke sekolah dalam 20/25 minit......

hanya ALLAH yang tahu ape yang ja rasa hari nie...

untuk DUGAAN 4 ja sambung esok......

post signature

2 yang ambil kisah:

ChiLaBaey's said...

Tu nasib baik kat area perak tu, kalau kat KL ni nanti lagi teruk... Perjalanan yang mengambil masa 20 minit pun boleh jadi 2 jam... tak tipu punya.... :(

♥♥ eija ♥♥ said...

to:ChiLaBaey's

tul tuu pakngah....
walaupun ja jarang rasa tapi ja dapat agak laa...

nie macam mane laa dok KL macam nie?? hehe

Related Posts with Thumbnails