Followers- mencari yang ke 1000

Pages

Friday, January 29, 2010

jom berteka-teki :)


(sumber dari GOOGLE)
http://emo.huhiho.com

hari ini hari jumaat,

jadi mcm biasa laa petang nanti lepas sekolah ja balik TAIPING...

kalau ja balik TAIPING memang blog ja nie akan bersawang laah kejap..

jadi sementara menunggu ja balik hari ISNIN nie (cewahhh macam laa de orang tunggu)

jadi ja akan tinggalkan kawan-kawan blogger dengan TEKI-TEKI yang same jugak yang ja kena ajar budak-budak ja di sekolah...

jadi hari ini kita akan mencari jawapan untuk TEKA-TEKIhttp://emo.huhiho.com...

TEKA-TEKI PERTAMA :

Belayar perahu dari Berandan,

Menuju arah Selat Melaka,

Lebar kepala dari badan,

Apakah itu cubalah teka?

TEKA-TEKI KEDUA:

Ambil betik potongkan pisau,

Buah masak pokoknya rendah;

Kecil-kecil berbaju hijau,

Sudah besar berbaju merah.

SELAMAT BERTEKA-TEKI

Nota kaki : nie standard form1 ja rasa semua dapat menjawab hehe...

jumpa hari Isnin nanti :)

http://emo.huhiho.com

post signature

7 yang ambil kisah:

- Misztake - said...

esok nak pergi taiping..
apa yg menarik kat taiping selain taman tasik ngan zoo.?

Aus said...

ahahaa..
aku xtaw jwapn die..
kekeke...

eh , aku rindu tpg gak..
rindu sama itu bukit larut dan burmese poll..
huhu..


Kalaulah Wanita Menjadi Lelaki
Cinta Full time atau Part time

Mr Kamikaze said...

peh cam susah plak teka-teki nie..

eija ^_^ said...

to:- Misztake -

ermm yang menarik?? Taiping Sentral laa sebelah tesco dia macam mall lain jugak :)

eija ^_^ said...

to:- Misztake -

ermm yang menarik?? Taiping Sentral laa sebelah tesco dia macam mall lain jugak :)

de bukit larut :)

eija ^_^ said...

to:Aus

hehe laa jawab laa teka teki tuu :)

nie mcm kena buat entry tentang Taiping lahh hehe mcm de request jer

eija ^_^ said...

to:Mr Kamikaze

susah sangat ke teka teki nie?? hehe

Related Posts with Thumbnails